Cesta Iva Slavca 1
4000 Kranj, Slovenija
Telefon: 04/280-46-00
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomat.:
Registriraj se!  Pozabili geslo?



14.12.18 Javni razpis 6.1
Pomembno!
30.10.18 Izobraževanja Radovljica
Pomembno...
12.10.18 Delavnica za mlade prevzemnike

10.10.18 HACCP
Vabljeni na delavnico...
10.10.18 Perutninarstvo
Vabljeni na delavnico...
Več objav

Aktualne objave

20.09.18 Delavnica o predelavi mesa
Vabljeni...
Projekt Povečanje lokalne prehranske samooskrbe, Vzpostavitev kratkih oskrbovalnih verig za bolj zdravo prehranjevanje otrok - Lokalna hrana v šole
CLLD, LAS Loškega pogorja


VABILO NA DELAVNICO Senzorična kakovost mesnih izdelkov, kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin, ki bo v ponedeljek, 1.10.2018 ob 9.00 uri v prostorih KGZ Škofja Loka v Gorenji vasi (nad zadružno trgovino)

Delavnico bo vodila ga. Irena Kos univ. dipl. inž. živil. tehnol., specialistka za predelavo mesa na KGZS, ki ima z ocenjevanjem mesnin bogate izkušnje saj že vrsto let ocenjuje na Dobrotah slovenskih kmetij, na Ptuju.

V sklopu delavnice bo tudi predavanje z naslednjimi vsebinami:
- Uporaba dodatkov - aditivov
- Uporaba in priprava ovitkov
- Označevanje suhomesnatih izdelkov
- Značilnosti senzoričnega ocenjevanja mesnih izdelkov: osnovne senzorične lastnosti, osnove tehnike ocenjevanja, napake

Po predavanju bomo izvedli praktično ocenjevanje suhomesnatih izdelkov s kmetij. V ocenjevanje lahko prinesete domače izdelke, ki morajo biti celi, IN NE PREREZANI. Vsak izdelek naj bo opremljen tudi z deklaracijo: ime izdelka, sestavine izdelka (tudi dodatki), do kdaj je uporaben in pod kakšnimi pogoji, navodila za uporabo, če so potrebna, da bomo preverili, če je deklaracija pravilno izpolnjena. Vsi prisotni boste sodelovali pri ocenjevanju, saj bo vsak udeleženec poizkusil oziroma ocenil vse izdelke. Vsak udeleženec lahko prinese v ocenjevanje po en izdelek.

Delavnica je namenjena nosilcem dejavnosti predelave mesa, ki že tržijo svoje proizvode v javne zavode (šole, vrtce) oziroma o tem razmišljajo ter ostalim zainteresiranim. Po zaključeni delavnici bo Irena Kos na voljo za individualno svetovanje. Delavnica je brezplačna, obvezne so prijave do petka, 28.9.2018 (Vanja, 04/5112701).


Vabljeni k udeležbi!

Organizator: KGZS Zavod KR



Nazaj
Anketa
 Da
 Ne
E-pošta
Želite prejemati občasna e-sporočila KGZ Kranj?
Prijavite se na listo!
Naključna fotografija
Galerije
Hitre povezave
Naše izpostave
Prejemajte naša sporočila
Vinski portal SloVino.com
Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu
ARSKTRP
KUPUJMO DOMAČE
Domača vas
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
MKGP
INNOV-H2O
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje
SloVino
Copyright (c) 2007-2013 KGZ Kranj. Vse pravice pridržane
Produkcija SloVino / O piškotkih