Cesta Iva Slavca 1
4000 Kranj, Slovenija
Telefon: 04/280-46-00
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomat.:
Registriraj se!  Pozabili geslo?



14.12.18 Javni razpis 6.1
Pomembno!
30.10.18 Izobraževanja Radovljica
Pomembno...
12.10.18 Delavnica za mlade prevzemnike

10.10.18 HACCP
Vabljeni na delavnico...
10.10.18 Perutninarstvo
Vabljeni na delavnico...
Več objav

Aktualne objave

26.09.18 Pridelava in predelava jagodičevja
Vabljeni...
Projekt Povečanje lokalne prehranske samooskrbe, Vzpostavitev kratkih oskrbovalnih verig za bolj zdravo prehranjevanje otrok - Lokalna hrana v šole (CLLD, LAS Loškega pogorja)


VABILO NA SKUPINSKO SVETOVANJE

PRIDELAVA IN PREDELAVA JAGODIČEVJA ,

ki bo v četrtek, 4.oktobra 2018 ob 9.00 uri v prostorih zadružnega doma v Gorenji vasi (nad zadružno trgovino)

Skupinsko svetovanje bosta izvedli terenska kmetijska svetovalka Erika Boltar, univ. dipl. inž. agr. iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj in Mateja Reš, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji iz Zgornjih Gorij.

V prvem delu vam bo Erika Boltar predstavila pridelavo jagodičevja (maline, ameriške borovnice, robide in ribeza) od najpogostejših sort do priprave tal, sajenja, obrezovanja in oskrbe med letom.

V nadaljevanju vam bo Mateja Reš, avtorica številnih kuharskih člankov, nekaj knjig in izvajalka delavnic na temo preproste in zdrave hrane, pripravila skupinsko svetovanje o predelavi jagodičevja z naslednjimi vsebinami:

1. SUŠENJE JAGODIČJA (celi sadeži in sušenje sadne kaše v sadne lističe)
2. PRIPRAVA SADNIH OVSENIH KOSMIČEV s suhim jagodičjem
3. PRIPRAVA ENERGIJSKIH PLOŠČIC (z domačim suhim sadjem in oreščki)
4. PRIPRAVA SOKA Z JAGODIČJEM BREZ DODANEGA SLADKORJA
5. PRIPRAVA SADNEGA ČAJA Z OSTANKI JAGODIČJA
6. PRIPRAVA KISA S SADJEM (ribez, aronija, maline)
7. PRIPRAVA SLADOLEDA IZ JAGODIČEVJA

Skupinsko svetovanje je namenjeno vsem, ki že tržijo svoje proizvode v javne zavode (šole) oziroma o tem razmišljajo ter ostalim zainteresiranim. Rezervirajte si približno 3 ure časa. Po zaključenem skupinskem svetovanju bosta Erika Boltar in Mateja Reš na voljo za individualno svetovanje. Delavnica je brezplačna, obvezne so prijave do srede, 3.10.2018 (Vanja 04/5112701 ali Blaška 04/2804633).

Vabljeni k udeležbi!

Organizator: KGZS Zavod KR



Nazaj
Anketa
 Da
 Ne
E-pošta
Želite prejemati občasna e-sporočila KGZ Kranj?
Prijavite se na listo!
Naključna fotografija
Galerije
Hitre povezave
Naše izpostave
Prejemajte naša sporočila
Vinski portal SloVino.com
Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu
ARSKTRP
KUPUJMO DOMAČE
Domača vas
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
MKGP
INNOV-H2O
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje
SloVino
Copyright (c) 2007-2013 KGZ Kranj. Vse pravice pridržane
Produkcija SloVino / O piškotkih