Cesta Iva Slavca 1
4000 Kranj, Slovenija
Telefon: 04/280-46-00
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomat.:
Registriraj se!  Pozabili geslo?



19.07.18 Zatiranje ambrozije
Pomembno!
02.07.18 Ukrep za male kmetije
Pomembno!
24.04.18 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva
Javni razpis...
24.04.18 Odprava zaraščanja
Javni razpis...
11.04.18 Tečaji FFS april, maj
Pomembno...
Več objav

Kmetijsko svetovanje
Dopolnilne dejavnosti | Predelava mesa

Predelava mesa na kmetiji kot dopolnilna dejavnost na kmetiji
Predelava mesa na kmetiji kot dopolnilna dejavnost na kmetiji

V Sloveniji je začela veljati nova zakonodaja s področja predelave živil. Pri tem je upoštevan obseg proizvodnje in predelave. V ta namen veljajo različne zahtevnosti notranjih kontrol tako po obsegu, kot tudi glede na vrsto ter izvor surovine, ki jo kmet lahko predela.

Slovenija je prevzela zakonodajo, ki omogoča predelavo mesa na kmetiji pod enostavnejšimi pogoji.

Pravna podlaga pogojev za proizvodnjo živil živalskega izvora na kmetiji izhaja iz:

- Zakon o Kmetijstvu (ZKme-1) Ur. l. št. 45/2008

- Uredba o vrsti, obsegu in pogojih za opravljanje dopolnilnih dejavnosti Ur. l. št. 61/2005

- Uredba (ES) št. 852/2004

- Uredba (ES) št. 853/2004

Pripravila:
specialistka za razvoj podeželja in sadjarstvo, spec. Lidija Šnut
Kategorije iz te teme
Predelava mleka
Predelava mesa
Predelava sadja
Predelava vrtnin
Peka kruha, peciva
Novice iz te teme
23.03.16 Izobraževanje in Občni zbor

Fotografija iz te teme

Ostale fotografije
Ostale galerije
Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu
ARSKTRP
KUPUJMO DOMAČE
Domača vas
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
MKGP
INNOV-H2O
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje
SloVino
Copyright (c) 2007-2013 KGZ Kranj. Vse pravice pridržane
Produkcija SloVino / O piškotkih