VSEBINA DEMONSTRACIJSKIH PROJEKTOV RAZVOJA DOPOLNILNIH DEJAVNOSTI, PODJETNIŠTVA IN TRŽENJA NA KMETIJAH
Obvestila za javnost, JSKS |VSEBINA
DEMONSTRACIJSKIH PROJEKTOV
RAZVOJA DOPOLNILNIH DEJAVNOSTI, PODJETNIŠTVA IN TRŽENJA NA KMETIJAH
Delavnica B1 »Demonstracija tehnologij za predelavo mesa«
- a) Razvoj ponudbe in kvalitete izdelkov predelave mesa (1,5 ure)
- b) Praktični prikaz tehnologija izdelave paštet in mesnih namazov (1,5 ure)
- c) Praktični prikaz izdelave klobas v tipu krajnske klobase (1,5 ure)
- d) Praktični prikaz izdelave mesnega sira (1,5 ure)
Delavnica B2 »Demonstracija tehnologije izdelave izdelkov na področju žganjekuhe, izdelave sokov in sadnega kisa«
- a) Praktični prikaz žganjekuhe (2 uri)
- b) Praktični prikaz izdelave sokov (2 uri)
- c) Praktični prikaz izdelave sadnega kisa (2 uri)
Delavnica B3 »Kako izdelati in kako prepoznati kakovosten izdelek«
- a) Predstavitev izdelave izdelka in pomen kakovostne surovine (1 ura)
- b) Tehnološki izzivi in rešitve za izdelavo inovativnih in kakovostnih izdelkov 1 ura)
- c) Osnove pokušanja in ocenjevanja izdelkov (2 uri)
- d) Zunanja podoba izdelka, embalaža (možnosti okoljsko sprejemljive embalaže) in uporabno pakiranje izdelka (2 uri)
Delavnica B4 »Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave«
- a) Agrarna ekonomika – prikaz sodobnih analitičnih sistemov za poslovno odločanje na kmetijah (1,5 ure)
- b) Priprava kalkulacij cen (izračun lastne cene izdelka) (1,5 ure)
- c) Raziskava konkurence (1,5 ure)
- d) Iskanje svoje tržne niše (1,5 ure)
Delavnica B5 »Uporaba informacijsko – komunikacijske tehnologije (IKT) za promocijo dopolnilnih dejavnosti na kmetijah« (6 urna delavnica), (na 6 različnih lokacijah)
- a) Napotki za informiranje, privabljanje gostov oz. strank, oblikovanje spletne strani (2 uri)
- b) Uporaba socialnih omrežij (način komuniciranja na socialnih omrežjih, pravila, prakse…) (2 uri)
- c) Vloga kvalitetnih fotografij in predstavitvenih filmčkov pri promociji doživetij in dopolnilnih dejavnosti na kmetiji (2 uri)
RAZVOJ DOPOLNILNIH DEJAVNOSTI, PODJETNIŠTVA IN TRŽENJA NA KMETIJAH
Spoštovani!
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije vas vljudno vabi, da se udeležite brezplačnih demonstracijskih delavnic s področja razvoja dopolnilnih dejavnosti, podjetništva in trženja.
Pet sklopov delavnic bo izvedenih od marca do maja 2022.
Prijave so obvezne na priloženem prijavnem obrazcu.
Ljubljana, 1. 3. 2022
DEMONSTRACIJSKE DELAVNICE
OBMOČJE KGZS, KGZ LJUBLJANA IN KRANJ
Delavnica B1
Demonstracija tehnologij za predelavo mesa
Lokacija izvedbe: Kmetija Goličič, Reteče 6, 4220 Škofja Loka
Datum izvedbe: 17.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilka vsebine: Irena Kos
Vsebina: - Razvoj ponudbe in kvalitete izdelkov predelave mesa
- - Praktični prikaz tehnologije izdelave paštet in mesnih namazov
- - Praktični prikaz izdelave klobas v tipu kranjske klobase
- - Praktični prikaz izdelave mesnega sira
Delavnica B2
Demonstracija tehnologije izdelave izdelkov na področju žganjekuhe, izdelave sokov in sadnega kisa
Lokacija izvedbe: Marija Erjavec, Gorenja vas 7, 1295 Ivančna gorica
Datum izvedbe: 23.3.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilca vsebine: Tatjana Kmetič Škof in Martin Mavsar
Vsebina: - Praktični prikaz žganjekuhe
- - Praktični prikaz izdelave sokov
- - Praktični prikaz izdelave sadnega kisa
Delavnica B3
Kako izdelati in kako prepoznati kakovosten izdelek
Lokacija izvedbe: Marija Erjavec, Gorenja vas 7, 1295 Ivančna gorica
Datum izvedbe:10.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilci vsebine: Sara Ketiš, Stanislava Pažek, Miran Reberc, Tadeja Vodovnik Plevnik, Jana
Vilman
Vsebina: - Predstavitev izdelave izdelka in pomen kakovostne surovine
- - Tehnološki izzivi in rešitve za izdelavo inovativnih in kakovostnih izdelkov
- - Osnove pokušanja in ocenjevanja izdelkov
- - Zunanja podoba izdelka, embalaža (možnost okoljsko sprejemljive embalaže) in uporabno pakiranje izdelka
Delavnica B4
Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave
Lokacija izvedbe: Kmetija Janko Jeglič, Podbrezje 192, 4200 Naklo
Datum izvedbe: 19.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilci vsebine: Damjan Jerič, Ines Kolarič, Tomaž Cor
Vsebina: - Agrarna ekonomika – prikaz sodobnih analitičnih sistemov za poslovno
odločanje na kmetijah
- - Priprava kalkulacij cen
- - Raziskava konkurence
- - Iskanje svoje tržne niše
Delavnica B5
Uporaba informacijsko - komunikacijske tehnologije (IKT) za promocijo dopolnilnih dejavnosti na kmetijah
Lokacija izvedbe: Kmetija Kastelic, Kolovec 12, 1235 Radomlje
Datum izvedbe: 12.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur
Nosilci vsebine: Vanesa Žderić, Martina Gomzi, Uroš Bunderla
Vsebina: - Napotki za informiranje, privabljanje gostov oz strank, oblikovanje spletne
Strani
- - Uporaba socialnih omrežij (način komuniciranja na socialnih omrežjih, pravila, prakse…
- - Vloga kvalitetnih fotografij in predstavitvenih filmčkov pri promociji doživetij in dopolnilnih dejavnosti na kmetiji
Prijavnice pošljite na e-naslov vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si
Informacije na tel. 04 511 27 01 ali e- pošti: vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si
PRIJAVNICA NA DELAVNICO
Ime in priimek:
Naslov:
Poštna številka in pošta:
E- poštni naslov:
Telefonska številka:
KMG MID številka:
Želim se udeležiti delavnic/e KGZS, KGZ Ljubljana in KGZ Kranj:
(ustrezno označi)
- o B1 Demonstracije tehnologij za predelavo mesa
- o B2 Demonstracija tehnologije izdelave izdelkov na področju žganjekuhe, izdelave sokov in sadnega kisa
- o B3 Kako izdelati in kako prepoznati kakovosten izdelek
- o B4 Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave
- o B5 Uporaba informacijsko – komunikacijske tehnologije (IKT) za promocijo dopolnilnih dejavnosti na kmetijah
Izjava:
Soglašam, da sme izvajalec demonstracijskih delavnic s področja razvoja dopolnilnih dejavnosti, podjetništva in trženja, tu navedene moje podatke, uporabiti in obdelovati skladno z veljavno zakonodajo.
_______________ ____________________
(Datum) (podpis)