VSEBINA DEMONSTRACIJSKIH PROJEKTOV RAZVOJA DOPOLNILNIH DEJAVNOSTI, PODJETNIŠTVA IN TRŽENJA NA KMETIJAH

VSEBINA DEMONSTRACIJSKIH PROJEKTOV RAZVOJA DOPOLNILNIH DEJAVNOSTI, PODJETNIŠTVA IN TRŽENJA NA KMETIJAH

Obvestila za javnost, JSKS  | 

VSEBINA

DEMONSTRACIJSKIH PROJEKTOV

RAZVOJA DOPOLNILNIH DEJAVNOSTI, PODJETNIŠTVA IN TRŽENJA NA KMETIJAH

Delavnica B1 »Demonstracija tehnologij za predelavo mesa«

 

 

  1. a) Razvoj ponudbe in kvalitete izdelkov predelave mesa (1,5 ure)

 

  1. b) Praktični prikaz tehnologija izdelave paštet in mesnih namazov (1,5 ure)

 

  1. c) Praktični prikaz izdelave klobas v tipu krajnske klobase (1,5 ure)

 

  1. d) Praktični prikaz izdelave mesnega sira (1,5 ure)

 

 

 

Delavnica B2 »Demonstracija tehnologije izdelave izdelkov na področju žganjekuhe, izdelave sokov in sadnega kisa«

 

  1. a) Praktični prikaz žganjekuhe (2 uri)

 

  1. b) Praktični prikaz izdelave sokov (2 uri)

 

  1. c) Praktični prikaz izdelave sadnega kisa (2 uri)

 

 

Delavnica B3 »Kako izdelati in kako prepoznati kakovosten izdelek«

 

  1. a) Predstavitev izdelave izdelka in pomen kakovostne surovine (1 ura)

 

  1. b) Tehnološki izzivi in rešitve za izdelavo inovativnih in kakovostnih izdelkov 1 ura)

 

  1. c) Osnove pokušanja in ocenjevanja izdelkov (2 uri)

 

 

  1. d) Zunanja podoba izdelka, embalaža (možnosti okoljsko sprejemljive embalaže) in uporabno pakiranje izdelka (2 uri)

 

 

 

 

Delavnica B4 »Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave«

 

  1. a) Agrarna ekonomika – prikaz sodobnih analitičnih sistemov za poslovno odločanje na kmetijah (1,5 ure)

 

  1. b) Priprava kalkulacij cen (izračun lastne cene izdelka) (1,5 ure)

 

  1. c) Raziskava konkurence (1,5 ure)

 

  1. d) Iskanje svoje tržne niše (1,5 ure)

 

Delavnica B5 »Uporaba informacijsko – komunikacijske tehnologije (IKT) za promocijo dopolnilnih dejavnosti na kmetijah« (6 urna delavnica), (na 6 različnih lokacijah)

 

 

  1. a) Napotki za informiranje, privabljanje gostov oz. strank, oblikovanje spletne strani (2 uri)
  2. b) Uporaba socialnih omrežij (način komuniciranja na socialnih omrežjih, pravila, prakse…) (2 uri)
  3. c) Vloga kvalitetnih fotografij in predstavitvenih filmčkov pri promociji doživetij in dopolnilnih dejavnosti na kmetiji (2 uri)

 

 

RAZVOJ DOPOLNILNIH DEJAVNOSTI, PODJETNIŠTVA IN TRŽENJA NA KMETIJAH

 

 

 

 

 

 

 

Spoštovani!

 

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije vas vljudno vabi, da se udeležite brezplačnih demonstracijskih delavnic s področja razvoja dopolnilnih dejavnosti, podjetništva in trženja.

 

Pet sklopov delavnic bo izvedenih od marca do maja 2022.

 

Prijave so obvezne na priloženem prijavnem obrazcu.

 

 

 

 

 

 

 

Ljubljana, 1. 3. 2022

 

 

DEMONSTRACIJSKE DELAVNICE

 

OBMOČJE KGZS, KGZ LJUBLJANA IN KRANJ

 

Delavnica B1

Demonstracija tehnologij za predelavo mesa

Lokacija izvedbe: Kmetija Goličič, Reteče 6, 4220 Škofja Loka

Datum izvedbe: 17.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur

Nosilka vsebine: Irena Kos

Vsebina:       -   Razvoj ponudbe in kvalitete izdelkov predelave mesa

  • - Praktični prikaz tehnologije izdelave paštet in mesnih namazov
  • - Praktični prikaz izdelave klobas v tipu kranjske klobase
  • - Praktični prikaz izdelave mesnega sira

 

 

Delavnica B2

Demonstracija tehnologije izdelave izdelkov na področju žganjekuhe, izdelave sokov in sadnega kisa

Lokacija izvedbe: Marija Erjavec, Gorenja vas 7, 1295  Ivančna gorica

Datum izvedbe: 23.3.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur

Nosilca vsebine: Tatjana Kmetič Škof in Martin Mavsar

Vsebina:        -   Praktični prikaz žganjekuhe

  • - Praktični prikaz izdelave sokov
  • - Praktični prikaz izdelave sadnega kisa

 

 

Delavnica B3

Kako izdelati in kako prepoznati kakovosten izdelek

Lokacija izvedbe: Marija Erjavec, Gorenja vas 7, 1295 Ivančna gorica

Datum izvedbe:10.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur

Nosilci vsebine: Sara Ketiš, Stanislava Pažek, Miran Reberc, Tadeja Vodovnik Plevnik, Jana

      Vilman

Vsebina:        -   Predstavitev izdelave izdelka in pomen kakovostne surovine

  • - Tehnološki izzivi in rešitve za izdelavo inovativnih in kakovostnih izdelkov
  • - Osnove pokušanja in ocenjevanja izdelkov
  • - Zunanja podoba izdelka, embalaža (možnost okoljsko sprejemljive embalaže) in uporabno pakiranje izdelka

 

 

Delavnica B4

Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave

Lokacija izvedbe: Kmetija Janko Jeglič, Podbrezje 192, 4200 Naklo

Datum izvedbe: 19.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur

Nosilci vsebine: Damjan Jerič, Ines Kolarič, Tomaž Cor

Vsebina:        -   Agrarna ekonomika – prikaz sodobnih analitičnih sistemov za poslovno

                        odločanje na kmetijah

  • - Priprava kalkulacij cen
  • - Raziskava konkurence
  • - Iskanje svoje tržne niše

 

Delavnica B5

Uporaba informacijsko - komunikacijske tehnologije (IKT) za promocijo dopolnilnih dejavnosti na kmetijah

Lokacija izvedbe: Kmetija Kastelic, Kolovec 12, 1235 Radomlje

Datum izvedbe: 12.5.2022 s pričetkom ob 9.00 , v trajanju 6 ur

Nosilci vsebine: Vanesa Žderić, Martina Gomzi, Uroš Bunderla

Vsebina:        -   Napotki za informiranje, privabljanje gostov oz strank, oblikovanje spletne

                        Strani

  • - Uporaba socialnih omrežij (način komuniciranja na socialnih omrežjih, pravila, prakse…
  • - Vloga kvalitetnih fotografij in predstavitvenih filmčkov pri promociji doživetij in dopolnilnih dejavnosti na kmetiji

 

 

 

 

 

 

 

Prijavnice pošljite na e-naslov vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si

 

Informacije na tel. 04 511 27 01 ali e- pošti: vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIJAVNICA NA DELAVNICO

 

Ime in priimek:

 

Naslov:

 

Poštna številka in pošta:

 

E- poštni naslov:

 

Telefonska številka:

 

KMG MID številka:

 

 

Želim se udeležiti delavnic/e KGZS, KGZ Ljubljana in KGZ Kranj:

(ustrezno označi)

 

 

  • o B1 Demonstracije tehnologij za predelavo mesa
  • o B2 Demonstracija tehnologije izdelave izdelkov na področju žganjekuhe, izdelave sokov in sadnega kisa
  • o B3 Kako izdelati in kako prepoznati kakovosten izdelek
  • o B4 Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave
  • o B5 Uporaba informacijsko – komunikacijske tehnologije (IKT) za promocijo dopolnilnih dejavnosti na kmetijah

 

 

Izjava:

Soglašam, da sme izvajalec demonstracijskih delavnic s področja razvoja dopolnilnih dejavnosti, podjetništva in trženja, tu navedene moje podatke, uporabiti in obdelovati skladno z veljavno zakonodajo.

 

 

 

 

 

_______________                                       ____________________

(Datum)                                                                (podpis)

 

Nazaj

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.