ZORJENJE MESA
Obvestila za javnost, JSKS |VABILO
Kmetijsko gozdarski zavod Kranj organizira predavanje na temo
ZORJENJE MESA
ki bo v torek, 11.2.2025 ob 9.00 uri
v sejni sobi KZ Naklo (cesta na Okroglo 1a).
V zadnjem času se vse več govori o zorenju oz. staranju mesa, saj s tem dosežemo, da meso postane mehkejše, sočnejše in okus izrazitejši. Več o tem bo povedala ga. Irena Kos, specialistka za področje predelave mesa na kmetiji na KGZS. V okviru predavanja bo govora tudi o poimenovanju kosov govedine in kako pripraviti dobre steake.
Ker je bila izražena želja na terenu, da organiziramo tudi senzorično ocenjevanje mesnih izdelkov vabimo, da vsak udeleženec prinese 1- 2 izdelka, ki naj bosta označena (z imenom in priimkom, sestavinami po padajočem vrstnem redu, rok trajanja) in jih bo Irena senzorično ocenila in javno pokomentirala (vzorci bodo šifrirani). Prav tako boste udeleženci poskusili vse prinešene izdelke in tako prepoznavali senzorične lastnosti le teh.
Po zaključenem predavanju bo čas za aktualna vprašanja v zvezi s predavanjem, kot ostalimi temami v povezavi s predelavo mesa.
Prijavo za udeležbo sporočite Vanji Bajd Frelih na tel. 04/5112701 ali e-naslov vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si in Ani Beden na tel. 04/5353617 ali ana.beden@kr.kgzs.si do 10.2.2025 do 12 ure.